Olej z pestek maliny tłoczony na zimno

Dostępność: Brak towaru
Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Producent:
Cena dostawy: 9.6
InPost Paczkomaty:
9.6
Pocztex Expres 24:
13
Paczka Expres 24 z pobraniem:
20
Cena: 25.90
Brak towaru
Powiadomienie zostało aktywowane. Na podany adres e-mail[[EMAIL]] zostanie wysłana informacja, gdy produkt będzie dostępny w sklepie. Powiadom gdy produkt będzie dostępny
Wpisz swój e-mail:
Udostępnij:

Olej z pestek maliny zimno tłoczony

Olej z nasion maliny tłoczony jest na zimno, nie zawiera sztucznych konserwantów ani barwników. Jest w 100 % produktem naturalnym, przeznaczonym dla osób chcących w sposób naturalny, bez chemii, dbać o swoją urodę. Nadaje się do pielęgnacji skóry suchej, wrażliwej i dojrzałej ale też trądzikowej. Doskonały dla delikatnej skóry pod oczami.


Bogaty w witaminę E  jest bardzo dobrym przeciwutleniaczem. Wysoka odporność na utlenianie sprawia, że jest idealnym składnikiem balsamów do ust, maści i innych produktów, a dodawany do innych olejów i maseł kosmetycznych zwiększa ich trwałość.

Wykazuje właściwości nawilżające i regenerujące, dlatego jest chętnie stosowany w kremach do twarzy. Dodawany do preparatów kosmetycznych uelastycznia i natłuszcza skórę oraz ułatwia penetrację aktywnych składników w głąb skóry.

Olej z pestek malin chroni przez działaniem wolnych rodników, będących przyczyną przedwczesnego starzenia się. Dodatek oleju z pestek malin do kosmetyków wpływa na poprawę miękkości i gładkości skóry. Staje się ona jędrna, co wynika z większej produkcji kolagenu i elastyny. Właściwość ta jest wykorzystana w preparatach przeciwzmarszczkowych. Zawarte w oleju związki aktywne sprawiają, że skóra staje się elastyczniejsza, uzyskuje ładniejszy koloryt i jest odporna na wszelkiego typu podrażnienia.

Bardzo istotną informacją jest fakt, iż olej ten zawiera naturalny filtr przeciwsłoneczny o wysokim faktorze

Zalecany jest dla osób, u których występują przebarwiania skórne, ponieważ wykazuje właściwości rozjaśniające. Ma zdolność hamowania produkcji melaniny, która produkowana w nadmiarze pod wpływem promieni słonecznych, powoduje tworzenie się nieregularnych przebarwień.

Stosowany jest w preparatach do cery trądzikowej, gdyż reguluje pracę gruczołów łojowych, odblokowuje pory skóry oraz redukuje zaskórniki. Wykazuje właściwości przeciwzapalne i łagodzące.

Sposób użycia:
Najczęściej stosowany w czystej postaci bezpośrednio na skórę twarzy, szyi i dekoltu. W tym celu należy nanieść opuszkami palców kilka kropel oleju na skórę i delikatnie wmasowywać aż do całkowitego wchłonięcia. Efekt to aksamitna lecz nie tłusta w dotyku skóra.
Olej z malin szybko się wchłania, jest lekki nie pozostawia tłustego filmu.

INCI: Rubus Idaeus (Raspberry) Seed Oil- 100% olej z pestek malin, zimnotłoczony

pojemność 50ml w szklanej butelce z aplikatorem.

Producent: Etja

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Oceń
Jakość:
Funkcjonalność:
Cena:
Opinia:
Podpis:

Bestsellery

Newsletter

Oprogramowanie sklepu internetowego SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni