Olej z pestek moreli 100ml - amigdalina B17

Dostępność: Brak towaru
Maksymalna ilość dla możliwych parametrów produktu została osiągnięta.
Producent:
Cena dostawy: 9.6
InPost Paczkomaty:
9.6
Pocztex Expres 24:
13
Paczka Expres 24 z pobraniem:
20
Cena: 27.00
Brak towaru
Powiadomienie zostało aktywowane. Na podany adres e-mail[[EMAIL]] zostanie wysłana informacja, gdy produkt będzie dostępny w sklepie. Powiadom gdy produkt będzie dostępny
Wpisz swój e-mail:
Udostępnij:

Olej z pestek  moreli

Morela pospolita pochodzi z Azji, w stanie dzikim występuje od Chin poprzez całą Azję. Jest uprawiany w wielu krajach świata (od ponad 4000 lat), również w Polsce. Jej łacińska nazwa pochodzi od nazwy kraju gdzie jest ona szczególnie ceniona czyli Armenii (Armeniaca Vulgaris). Jej barwa – morelowa - jest trzecim kolorem na fladze ormiańskiej. Jest to smaczny owoc z twardą pestką w środku. Z kolei w pestce znajdziemy nasiona, z których tłoczy się olej o delikatnym, przyjemnym smaku przypominającym migdały.

Olej ten zawiera witaminę B17 zwaną inaczej amigdaliną, ponadto nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B i E oraz składniki mineralne. Olej z pestek moreli wspiera nasz system odpornościowy.

Olej ten ma delikatny, przezroczysty, lekko żółty kolor oraz charakterystyczny, delikatny zapach. Główny wpływ oleju z pestek moreli (poza walorami smakowo-zapachowymi) na nasz organizm to wspieranie systemu odpornościowego.

Produkt ten możecie Państwo śmiało wykorzystać w kuchni jako dodatek.

 

Zastosowanie kosmetyczne podobne jak oleju migdałowego

Polecany jest głównie do pielęgnacji całego ciała i masażu oraz do pielęgnacji twarzy, szyi i dekoltu przy cerze suchej i wrażliwej. Idealnie nawilża, pozostawiając bardzo delikatną w dotyku skórę. Świetny do pielęgnacji delikatnej skóry dzieci i niemowląt

Dzięki zawartym w nim niezbędnym nienasyconym kwasom tłuszczowym (NNKT) odżywa i uelastycznia skórę, spowalnia proces powstawania zmarszczek, zapobiega powstawaniu rozstępów.

Cechuje go lekka konsystencja i stosunkowo szybka wchłanialność w skórę.

Posiada bardzo przyjemny, delikatny zapach marcepanu.

 

Pojemność 100ml

Skład 100% olej z pestek moreli tłoczony na zimno

Nie ma jeszcze komentarzy ani ocen dla tego produktu.
Dziękujemy za dodanie komentarza.
Oceń
Jakość:
Funkcjonalność:
Cena:
Opinia:
Podpis:

Bestsellery

Newsletter

Oprogramowanie sklepu internetowego SKY-SHOP Sklep internetowy
Proszę czekać ...

Informacja

Zalogowano poprawnie

Produkt został dodany do koszyka

Do Twojego koszyka została dodana wybrana ilość sztuk produktu. Podczas realizacji zamówienia będzie można ją zmienić.

Szczegółowa zawartość koszyka znajduje się u góry strony pod ikoną koszyka.

Informacja

Produkt został dodany do przechowalni